Water - Toegangsluiken en straatpotten - Straatpotten

Straatpotten

evodis water toegangsluiken straatpotten straatpot Straatpotten 2evodis water toegangsluiken straatpotten straatpot Straatpotten 2

De kunststof straatpotten zijn rond, ovaal of vierkant voorzien van een gietijzeren deksel.

De straatpotten kunnen gebruikt worden in het drinkwater-, gas- of rioleringsnet. De straatpotten bieden een eenvoudige toegang tot de onderliggende armatuur of bedieningsspindel.

Gietijzeren of kunststof straatpotten?

De mechanische en chemische specificaties van kunststof straatpotten zijn heden ten dagen beter dan ooit tervoren en zelfs beter dan gietijzer. Sommige gebruikers maken zich ongegrond zorgen over temperatuur tijdens de inbouw van de straatpot in de rijbaan. Onze straatpotten weerstaan temperaturen boven de 240°C en zijn perfect geschikt voor bestrating met asfalt. Over het algemeen kunnen we zeggen dat alle straatpotten die in gietijzer worden geplaatst ook in kunststof kunnen worden geplaatst. Waarbij kunststof straatpotten de volgende voordelen hebben:

  • Lichter - eenvoudigere installatie en lagere transportkosten
  • Onderhoudsvrij - geen smering nodig, deksels zitten zelden geklemd, geen roest en weerbestendig
  • Hogere impactresistentie/slagvast - geen breuk
  • Kunststof is zacht - geen contactgeluid bij het overrijden, een homogene overgangslaag tussen het asfalt

Vaste of verstelbare straatpotten?

Afhankelijk van de situatie heeft men de keuze tussen vaste straatpotten of straatpotten die in hoogte verstelbaar zijn. In een fietspad, stoep of rustige straat is een vast straatpot met de juiste installatie voldoende.
Maar bij hoge belastingen in bestratingen met druk verkeer, waar de uiteindelijke inbouwhoogte niet vast staat of bij renovatie biedt de verstelbare straatpot een betere oplossing. In hoogte verstelbare straatpotten hebben immers het voordeel bij reparaties of renovatie van de rijweg nadien de onderliggende funderingslaag onder de straatpot ongeschonden kan blijven.

Bestanddelen en opbouw:

  • Lichaam is gemaakt van glasvezelversterkte polyamide met een temperatuurbestendigheid van 240°C.
  • Deksel bestaat uit gietijzer GG20.
  • Borgschroef uit roestvrijstaal X5C5Ni 1810.
  • Schuivende deel (alleen bij de in hoogte verstelbare modellen) bestaat ook uit glasvezelversterkte polyamide.

 

Contacteer ons

Vraag vrijblijvend informatie aan!

Evodis respecteert de privacy van uw gegevens. Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren. 
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie”.

Ik heb het begrepen