Water - Reparatie-, hulp en verbindingsstukken - Isolatiestuk

Isolatiestuk water

evodis water reparatiestukken hulpstukken verbindingsstukken isolatiestuk Isolatiestuk water 2evodis water reparatiestukken hulpstukken verbindingsstukken isolatiestuk Isolatiestuk water 2

Het isolatiestuk van Schuck voor water is geschikt voor het elektrisch scheiden van 2 leidingdelen, dit met het oog op een goede kathodische bescherming.
De binnenkant van het isolatiestuk is voorzien van een doorlopende vast gevulkaniseerde rubberen voering. Het materiaal voldoet aan de hoge eisen volgens KTW en DVGW W 270 en is dus volledig geschikt voor het medium drinkwater. Deze rubberen voering is resisent tegen elke delaminatie of slijtage, zelfs bij abrasieve mediums en garandeert optimale isolerende resultaten. De gevulkaniseerde rubberen voering met een minimale dikte van 3 mm zorgt voor een veilige en niet-poreuze isolatie tussen het medium en de actief beschermde stalen leiding. Een overdracht van beschermende stroom aan het medium wordt vermeden.
Naast het eigenlijke isolerende punt fungeert de gevulkaniseerde rubberen voering als een extra isolatie. De gevulkaniseerde rubbere voering heeft zeker voordelen ten opzichte van klassieke bekende epoxy coatings, zowel in termen van elektrische weerstand, elasticiteit bij buigspanningen, slijtage en evenals bij hogere stroomsnelheden of schurende mediums. Daarnaast is het isolatiestuk uitgerust met een interne ringvormige vonkenbrug. Het ontwerp van deze vonkenbrug zorgt ervoor dat bij een spanningsverschil van min. 5kV een doorslag zal optreden om te voorkomen dat de isolerende eigenschap van het isolatiestuk wordt beschadigd. De vonkenbrug is niet opgebouwd zoals een conventionele vonkenbrug die op één bepaalde plaats een overslag kan generen, maar bestaat uit een ringvormige holle ruimte rond het isolatiestuk. Bij een conventionele vonkenbrug bestaat het gevaar op doorbranden bij overspanning, wat bij het gepatenteerd design van Schuck niet het geval is.

Specificaties:

  • Toepassingsgebied: drinkwater, afvalwater en zoutwater
  • Diameters tot DN1600
  • Drukklasse PN4 tot PN64
  • Temperatuurbereik: tot 50°C
  • Symetrisch of asymmetrisch
  • Bekleding buitenkant standaard PUR coating (varianten op aanvraag)
  • Bekleding binnenkant ook verkrijgbaar met 2-componenten verf, elektrostatische poederverf of cement mortel
  • Laseinde of met flens DIN, ANSI of volgens specificaties van de klant
  • De lengte van het isolatiestuk is afhankelijk van de diameter, elektrische weerstand van het medium en de spanning op het isolatiestuk. Zonder deze waarden wordt een lengte van 3 x DN aanbevolen.
  • Met interne gepatenteerde vonkenbrug met doorslagspanning van 5kV

Contacteer ons

Vraag vrijblijvend informatie aan!

Evodis respecteert de privacy van uw gegevens. Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren. 
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie”.

Ik heb het begrepen