Water - Apparaten - Kabel- en leidingzoeken

Signaalkabel

evodis water apparaten kabelzoeken leidingzoeken Signaalkabel

Glasvezelkabel op rol om in leiding te duwen voor het localiseren van bijv. kunststofleidingen met behulp van een leiding of kabeldetectiesysteem (Radiodetection/C-scope). Op de kabel wordt de zender aangesloten. Optioneel kan de signaalkabel met kop opsporing worden uitgerust. Hierdoor wordt het signaal van de zender enkel uitgezonden op de kop.

Specificaties:

 • Diameter van de kabel van 4,5 tot 7,4 mm
 • Detectiediepte van het systeem: 2,5 tot 3 m
 • Diameter van de kop 10 mm
 • Automatisch oprolsysteem

Bekijk deze artikelen in onze webshop

Zonder kop opsporing  Met kop opsporing

PWG - impulsuitzender

evodis water apparaten kabelzoeken leidingzoeken PWG impulsuitzender 3evodis water apparaten kabelzoeken leidingzoeken PWG impulsuitzender 3evodis water apparaten kabelzoeken leidingzoeken PWG impulsuitzender 3

PWG impulsuitzender voor de detectie van niet-metalen leidingen

De PWG wordt in contact gebracht met het water, door middel van een hydrant, brandkraan of andere aansluiting. De geluidsfrequentie uitgezonden door de PWG-generator wordt verspreid in de leiding en wordt ontvangen aan het oppervlakte door een akoestisch lekdetectietoestel zoals het type Aqua M200 of Aqua M300.

Specificaties:

 • Het systeem laat de gebruiker toe niet-metalen leidingen te lokaliseren tot op een diepte van 2,5m of meer.
 • Men hoort de uitgezonden trillingen van de PWG in de vloeibare stof, op een afstand van 200 tot 600m.
 • Het is niet nodig de leiding buiten gebruik te zetten voor een lokalisatie.
 • Minimale druk van 1,5bar.
 • Er is geen specifieke kennis nodig voor het gebruik van dit systeem.

MD 100 - Ferromagnetische metalen detector

evodis water apparaten kabelzoeken leidingzoeken Fast MD100 evodis water apparaten kabelzoeken leidingzoeken Fast MD100

Met de MD 100 kunnen metalen voorwerpen gedetecteerd worden.
Zelfs hele kleine metalen voorwerpen kunnen eenvoudig en nauwkeurig gedetecteerd worden.
De MD 100 kan worden gebruikt voor ferromagnetische objecten, terwijl niet-magnetische voorwerpen niet gedetecteerd zullen worden.

Specificaties:

 • unieke • en snelle antwoord
 • ergonomische behuizing
 • makkelijk te gebruiken
 • heel licht
 • werkt met 4 AA-batterijen
 • koolstofvezel sensor
 • autonomie van ongeveer 50 uur in normale omstandigheden
 • LCD-scherm met achtergrondverlichting
 • optische en akoestische detectie
 • kalibratiefunctie om storende objecten te verbergen
 • detectiesignaal voor elektrische leidingen

Eliot merkstenen en detectietoestel

evodis gas meettoestellen leidingsopsporing leiding opsporing Eliot merkstenen en detectietoestel 6evodis gas meettoestellen leidingsopsporing leiding opsporing Eliot merkstenen en detectietoestel 6evodis gas meettoestellen leidingsopsporing leiding opsporing Eliot merkstenen en detectietoestel 6evodis gas meettoestellen leidingsopsporing leiding opsporing Eliot merkstenen en detectietoestel 6evodis gas meettoestellen leidingsopsporing leiding opsporing Eliot merkstenen en detectietoestel 6evodis gas meettoestellen leidingsopsporing leiding opsporing Eliot merkstenen en detectietoestel 6

Het principe van het ELIOT systeem is evene envoudig als effectief: De RFID chip met alle data wordt aangebracht bij installatie van nieuwe leidingnetwerken of tijdenswerkzaamheden aan bestaande leidingen.

Vanaf de oppervlakte wordt door middel van een gevoelige sensor de locatie van het netwerk gevonden en de verschillende leidingen onderscheiden.

Het ELIOT systeem bestaat uit drie hoofdonderdelen:

 • Markeerder (TAG) met passieve chip waar alle data in opgeslagen is
 • Detector die via een interne antenne data uitwisselt met de chip in de TAG
 • Software voor de verwerking van data zodat het geimporteerd kan worden in verschillende Geografisch Informatie Systemen (GIS) of software beheersystemen

Eliot Merksteen:

De ELIOT Markeerder is een passieve chip (RFID) waaringegevens zijn opgeslagen, beschermd door een stevige, waterdichte behuizing van kunststof (polymeer).
Installatie op een netwerk (gas, water, telecom, industrie,energie, stadsverwarming, aardwarmte, regenwater,afvoer) is eenvoudig uit te voeren door middel van tweekleefstrippen onder de behuizing, toepasbaar op zowelronde als vlakke ondergrond met een levensduur van meer dan 60 jaar, ongeacht elektrische of magnetische invloeden in/uit de omgeving. De ondergrondse TAG haalt zijn energie uit de elektromagnetische golven die worden uitgestoten door de antenne van de detector.

ELIOT Detector:

De detector is uitgevoerd met een antenne van 68cm doorsnede en een kleurendisplay voor een uitstekende leesbaarheid, zelfs bij direct zonlicht. Daarnaast is de detector licht in gewicht, handzaam en bestand tegenschokken of stoten. De detector is in staat om nauwkeurig alle tags in de naaste omgeving te lokaliseren en te identificeren. Bovendien kan, naast het uitlezen van de opgeslagen gegevens, ook informatie aan de markeerder toegevoegd worden.

ELIOT Mobile applicatie:

ELIOT Mobile is een applicatie voor smartphones, uitgerust met de Near Field Communication (NFC) functie, om op deze manier gegevens te verzenden naar of te ontvangen van een ELIOT tag.

ELIOT Smartphone:

De mobiele telefoon van ELIOT is ideaal voor gebruik op werven (IP67 gecerti ceerd); robuust, stof- en waterdicht (dompeldicht) en geschikt voor gebruik in de zwaarste omstandigheden. Standaard is de telefoon uitgevoerd met de ELIOT Mobile applicatie, GPS en een 8MP camera (1.3MP front facing camera) en werkt op/met Android 4.1.II. Uitgevoerd met een SIM kaart heeft de telefoon een dual SIm lock. Voor de telefoon zijn diverse kleuren hoesjes leverbaar.

Lokaliseren:

 • Eenvoudig en intuïtief, het lokaliseren van een ondergrondse markeerder vereist geen speciale training.
 • De data die opgeslagen is in de chip wordt direct en duidelijk weergegeven op het scherm van de detector: geen enkele extrapolatie is hierbij nodig.
 • Localiseert tot op een diepte van 1,5m, met ongekende precisie tot op de centimeter nauwkeurig, over drie assen: X-Y-Z.
 • Doeltreffend in alle soorten ondergronden (asfalt, zand, grond, steen, maar ook droge of vochtige -constant grondwater- ondergronden,...)
 • Wat ook het materiaal (gietijzer, beton, HDPE) mag zijn en type netwerken (water, gas, elektriciteit, telecom).
 • Maakt georeferentie mogelijk in gesloten sleuf.
 • Met een zeer belangrijke levensduur van om en bij de 100 jaar.

Identificeren:

 • Netwerken die uitgerust zijn met een Eliot markeerder en die in het zoekgebied liggen, verschijnen vrijwel direct in het scherm: reactietijd is enkele duizendste van een seconde.
 • Het scherm geeft zeer nauwkeurig het gevonden netwerk aan zodat er geen verwarring kan ontstaan met nabij gelegen netwerken.
 • De grote opslagcapaciteit in de markeerder biedt de mogelijkheid om zeer gedetailleerde informatie van het netwerk op te slaan: type netwerk, gebruik, installatiedatum, serienummer, diameter, druk, etc.
 • Met de mogelijkheid om vanaf de oppervlakte informatie toe te voegen aan de geïnstalleerde
  (ondergrondse)markeerder kan de gebruiker de data bijwerken voor toekomstige werkzaamheden.

Compatibiliteit:

 • Ophalen van informatie die opgeslagen is in de tag, toevoegen van GPS coördinaten voor ieder punt en het integreren in alle typen GIS door middel van een cvs bestand.
 • Eenvoudige data opslag in de markeerder dankzij de Android app,
 • Mogelijkheid om de opgeslagen informatie te vergrendelen.

RD 7200 precisie leiding- en kabelzoekers

evodis gas meettoestellen leidingsopsporing leiding opsporing RD 7100 precisie leiding en kabelzoekers 6evodis gas meettoestellen leidingsopsporing leiding opsporing RD 7100 precisie leiding en kabelzoekers 6evodis gas meettoestellen leidingsopsporing leiding opsporing RD 7100 precisie leiding en kabelzoekers 6evodis gas meettoestellen leidingsopsporing leiding opsporing RD 7100 precisie leiding en kabelzoekers 6evodis gas meettoestellen leidingsopsporing leiding opsporing RD 7100 precisie leiding en kabelzoekers 6evodis water apparaten kabelzoeken leidingzoeken RD 7100 precisie leiding en kabelzoekers 8evodis water apparaten kabelzoeken leidingzoeken RD 7100 precisie leiding en kabelzoekers 8

RD7200 levert snel nauwkeurige,betrouwbare en reproduceerbare informatie over de ligging van kabels en leidingen

Het lokaliseren van specifieke pijpleidingen, kabels en markeringen in grote ondergrondse netwerken wordt steeds complexer. Signaalvervorming, veroorzaakt door verschillende bodemstructuren en nabij gelegen andere geleiders, maakt het moeilijk en tijdrovend om een bepaalde kabel of leiding op te sporen. Om goed onder deze omstandigheden te kunnen werken moet een kabelzoeker de volgende belangrijke eigenschappen hebben: eenvoudig in gebruik, nauwkeurig en betrouwbaar. De RD7200 van Radiodetection voorziet in deze behoefte door een aantal unieke functies die zorgen voor nauwkeurige, betrouwbare en reproduceerbare metingen.
De RD7200 omvat een complete lijn van kabelzoekers die ontwikkeld is om aan de wensen van specifieke industrieën te voldoen. De RD7200 kan de ligging en diepte van pijpleidingen, kabels en de meeste gebruikte RF-markeringen op een snelle en nauwkeurige manier bepalen. Dit geldt zelfs in gebieden met een hoog niveau aan elektrische interferentie. Geïntegreerde opties voor GPS en gebruikslogboek genereren automatisch gegevens voor werkrapporten of interne kwaliteits- en veiligheidsaudits om te zorgen voor optimale werkmethoden.

Gebruik:

De RD7200 is ergonomisch ontwikkeld en wordt daarmee een superieur presterende kabelzoeker die licht, energiezuinig en uitzonderlijk uitgebalanceerd is. Hierdoor is de gebruiker in staat het apparaat gedurende langere perioden comfortabel te gebruiken.
Ondanks het lichte gewicht en ergonomische vorm behoudt de RD7200 de robuustheid die gekoppeld is aan een IP54-klassificatie, wat betekent dat u hem in bijna iedere omgeving kunt gebruiken.

De kabelzoeker en de zender hebben beide een groot LCD-scherm met een hoog contrast en achtergrondverlichting. Het scherm geeft de gebruiker duidelijke informatie en is onder alle lichtomstandigheden goed af te lezen. Het intuïtieve en toegankelijke bedieningspaneel heeft herkenbare symbolen. De symbolen van de zender komen met die van de kabelzoeker overeen. Al deze eigenschappen zorgen er voor, dat de bediening zeer eenvoudig wordt.

Centros™:

Alle RD7200 toestellen zijn uitgevoerd met Centros. Centros is een meetmethode gebaseerd op meer dan 30 jaar voortdurende ontwikkeling en combineert nieuwe en innovatieve algoritmes in stabiele software met de kracht van een hoogwaardige processorkern. Centros verbetert de nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid van meetwaarden en levert een ongeëvenaarde reactiesnelheid in het veld.

Kompas:

Visualiseert de liggingsrichting van de doelkabel of -leiding ten opzichte van de kabelzoeker, waardoor deze snel en eenvoudig gevolgd kan worden. Het kompas verbetert de nauwkeurigheid van de dieptemeting omdat de detector precies in lijn met de kabel of leiding kan worden gebracht voor een exacte dieptemeting.

Dynamische bescherming tegen oversturing:

Vergroot de inzetbaarheid van de RD7200 naar gebieden waar andere producten haperen door automatisch grote en ongewenste signalen uit te filteren. Het wordt hierdoor mogelijk om zelfs in situaties met veel interferentie (zoals onder bovengrondse hoogspanningskabels) ondergrondse pijpleidingen, kabels en markeringen nauwkeurig te kunnen lokaliseren.

Piek / nulmeting:

Een hulpmiddel om de effecten van signaalvervorming te identificeren welke veroorzaakt worden door de nabij gelegen geleiders of bepaalde bodemomstandigheden. Gelijktijdige weergave van een Piek-signaalbalk en proportionele Nulpijlen maakt een snelle beoordeling van de meetcondities mogelijk.

Markeerballenzoeker:

RD7200 markeerballenzoekers detecteren naast kabels en leidingen ook alle veelgebruikte RF markeerballen. Het TruDepth automatische dieptemeetsysteem geeft continu de exacte diepte aan. Een 2-staps meting is niet meer nodig waardoor het resultaat sneller en nauwkeuriger wordt verkregen. De gecombineerde modus maakt het mogelijk om gelijktijdig naar pijpleidingen, kabels en markeerballen te zoeken.

Gegevens vastleggen:

Met een ingebouwd geheugen (alleen PLM- en TLM-modellen) kan tot een jaar aan lokalisatiegeschiedenis opgeslagen worden met een interval van één seconde. Gegevens kunnen als back-up op een computer opgeslagen worden, waardoor een bijna oneindige hoeveelheid gegevens over het gebruik van het product bewaard kan worden. De opgeslagen gegevens kunnen geanalyseerd worden ter ondersteuning bij het naleven van regels en het beoordelen van trainingsbehoeften.

 

Bekijk deze artikelen in onze webshop

RD7200 ontvanger met batterij, draagtas

RD7200 ontvanger met draagtas

Tx-5 zender (5 watt)

RD 8200 - universeel leidingsdetectietoestel

evodis gas meettoestellen leidingsopsporing odorantmeting Odor Easyevodis gas meettoestellen leidingsopsporing odorantmeting Odor Easyevodis gas meettoestellen leidingsopsporing odorantmeting Odor Easyevodis gas meettoestellen leidingsopsporing odorantmeting Odor Easyevodis water apparaten kabelzoeken leidingzoeken RD 8100 universeel leidingsdetectietoestel 6evodis water apparaten kabelzoeken leidingzoeken RD 8100 universeel leidingsdetectietoestel 6

RD8200 – levert snelle, nauwkeurige,betrouwbare en continue opspoor informatie.

De RD8200-reeks met krachtige, multifunctionele kabel-, pijpleiding- en RFmarkeringszoekers is ontwikkeld voor gebruik binnen de utiliteitslokalisatie-industrie.
De RD8200, ontwikkeld met de behoeften van de uitvoerder in het achterhoofd, biedt snelheid, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid, maar blijft een kosteneffectieve oplossing
voor iedere toepassing.
RD8200's unieke combinatie van digitale en analoge elektronica zorgt voor een
gevoelige en reactieve kabelzoeker/instrument waarmee uitvoerders extreem lage signalen kunnen detecteren die gekoppeld zijn aan moeilijk op te sporen utiliteitskabels.

Ergonomisch:

De RD8200 is ergonomisch ontwikkeld en is een superieur presterende kabelzoeker, die de gebruiker voorziet van een licht, energiebesparend en uitzonderlijk uitgebalanceerd apparaat, dat gedurende langere perioden comfortabel gebruikt kan worden. Ondanks zijn gewicht en vorm, voldoet de RD8200 aan de voorschriften volgens de IP54 norm, waardoor u in bijna iedere omgeving kunt werken.
De ontvanger en de zender hebben een groot, helder LCD scherm met achtergrondverlichting zodat de gebruiker duidelijke informatie kan aflezen in iedere omgeving. Het intuïtieve en toegankelijke bedieningspaneel is dusdanig ontworpen dat de gebruiker zeer eenvoudig toegang heeft tot iedere functie. Het toetsenbord van zowel de ontvanger als de zender gebruikt dezelfde, zelfverklarende symbolen.

CENTROS™:

RD8200 apparaten werken met Centros. Centros is een meetmethode gebaseerd op meer dan 30 jaar van voortdurende ontwikkeling en het combineren van nieuwe en innovatieve algoritmen met software die zich heeft bewezenen draait op een hoogwaardige processor kern. Centros verbetert de lokalisatienauwkeurigheid, reproduceerbaarheid en versnelt de respons in het veld.

I LOC™:

iLOC is een geavanceerde Bluetooth-verbinding tussen de RD8000-kabelzoeker en zender (Tx-5B of Tx-10B) waarmee de uitvoerder tijd en moeite bespaart. Met iLOC kan de zender op afstand bediend worden, waardoor de uitvoerder minder tijd besteed aan op en neer wandelen en meer tijd aan lokaliseren. iLOC werkt op afstanden tot 300 meter binnen gezichtsveld en biedt een snel en uniek middel om een onderzoek uit te voeren.
Met iLOC kunt u het volgende op afstand bedienen:

 • SideStep™ – verplaats de zenderfrequentie iets boven de geselecteerde frequentie waardoor lokalisatie mogelijk is in gebieden waar veel ruis is of waar meerdere uitvoerders lokaliseren.
 • Selecteer frequentie – kies een effectievere frequentie voor uw omstandigheden op de RD8200 en de zender.
 • Stroom management – een gebruiker kan het uitgangsvermogen van de zender aanpassen om het uitgaande signaal te optimaliseren, zodat de levensduur van de batterijen van de zender verlengd wordt.
 • Zender standby/aan – stel de standby stand in om de levensduur van de batterijen te verlengen. Met slechts één druk op de toets van de ontvanger gaat de zender aan. De zender kan op de standby stand gezet worden wanneer er een passieve opspooractiviteit gaande is.

 Onderzoeksmetingen en SURVEYCERT:

 RD8200-kabelzoekers kunnen tot 1000 lokalisatiedossiers opslaan, zodat uitvoerders eenvoudig onderzoeken of interessante punten kunnen vastleggen en erover kunnen rapporteren. GPS-gegevens, van externe of interne* GPS kunnen ook opgeslagen worden voor eenvoudige integratie met GIS/kaartsystemen. Metingen kunnen overgezet worden naar een PDA of computer met behulp van een Bluetooth- of USB*-verbinding.

 Gegevens vastleggen:

 Het interne geheugen* kan tot een jaar aan lokalisatiegeschiedenis opslaan met een interval van één seconde. Gegevens kunnen altijd op een computer opgeslagen worden, waardoor een bijna oneindige hoeveelheid gegevens bewaard kan worden tijdens de levensduur van het product. Opgehaalde gegevens kunnen geanalyseerd worden als ondersteuning bij het naleven van regels en het bekijken van trainingsbehoeften.

 GPS:

 Alle RD8200-modellen kunnen aangesloten worden op externe GPS-ontvangers, waardoor positionele gegevens gekoppeld kunnen worden aan lokalisatiegeschiedenis.
De optionele interne GPS op de RD8200-markeringskabelzoeker biedt nauwkeurigheid op 'straatniveau' van positionele gegevens die u kunt koppelen aan gebruiksgeschiedenis van interessante punten zonder dat u hiervoor een extern apparaat nodig hebt.

Bekijk deze artikelen in onze webshop

RD8200 ontvanger met batterij, draagtas

RD8200 ontvanger met draagtas

Tx-5 zender (5 watt)

RD312

evodis gas meettoestellen leidingsopsporing leiding opsporing RD312

De RD312 metaaldetector vermindert de tijd die wordt besteed aan het opsporen van metalen elementen die onder maaiveld of asfalt 'verdwenen' zijn. De RD312 bespaart u kostbare tijd.
De RD312 stelt zich automatisch op de omstandigheden af. Het kan worden gebruikt in de buurt van metalen hekken en zelfs onder geparkeerde auto's, zonder verlies van precisie.

Specificaties:

 • Eenvoudig te bedienen met twee toetsen ON / RESET en OFF
 • Automatische gevoeligheidsafstelling
 • Zijn geavanceerde technologie vermindert de lokalisatietijd
 • Het variabele audiosignaal geeft de aanwezigheid aan van begraven objecten
 • Verstelbare hoogte en hoek
 • Waterproof voor gebruik in ondiep water
 • Lichtgewicht en opvouwbaar om gemakkelijk op te bergen

Uitvoering:

 • De RD312 metaaldetector kan metalen elementen tot +/- 76 cm diep detecteren
 • Negeert begraven metaalafval
 • Geen interferentie van passerende voertuigen

Contacteer ons

Vraag vrijblijvend informatie aan!

Evodis respecteert de privacy van uw gegevens. Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren. 
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie”.

Ik heb het begrepen