Elektriciteit - Meettoestellen & leidingopsporing - Kabeldetectie

RD 7100 precisie leiding- en kabelzoekers

evodis gas meettoestellen leidingsopsporing leiding opsporing RD 7100 precisie leiding en kabelzoekers 6evodis gas meettoestellen leidingsopsporing leiding opsporing RD 7100 precisie leiding en kabelzoekers 6evodis gas meettoestellen leidingsopsporing leiding opsporing RD 7100 precisie leiding en kabelzoekers 6evodis gas meettoestellen leidingsopsporing leiding opsporing RD 7100 precisie leiding en kabelzoekers 6evodis gas meettoestellen leidingsopsporing leiding opsporing RD 7100 precisie leiding en kabelzoekers 6evodis water apparaten kabelzoeken leidingzoeken RD 7100 precisie leiding en kabelzoekers 8evodis water apparaten kabelzoeken leidingzoeken RD 7100 precisie leiding en kabelzoekers 8

RD7100+ levert snel nauwkeurige,betrouwbare en reproduceerbare informatie over de ligging van kabels en leidingen

Het lokaliseren van specifieke pijpleidingen, kabels en markeringen in grote ondergrondse netwerken wordt steeds complexer. Signaalvervorming, veroorzaakt door verschillende bodemstructuren en nabij gelegen andere geleiders, maakt het moeilijk en tijdrovend om een bepaalde kabel of leiding op te sporen. Om goed onder deze omstandigheden te kunnen werken moet een kabelzoeker de volgende belangrijke eigenschappen hebben: eenvoudig in gebruik, nauwkeurig en betrouwbaar. De RD7100+ van Radiodetection voorziet in deze behoefte door een aantal unieke functies die zorgen voor nauwkeurige, betrouwbare en reproduceerbare metingen.
De RD7100+ omvat een complete lijn van kabelzoekers die ontwikkeld is om aan de wensen van specifieke industrieën te voldoen. De RD7100+ kan de ligging en diepte van pijpleidingen, kabels en de meeste gebruikte RF-markeringen op een snelle en nauwkeurige manier bepalen. Dit geldt zelfs in gebieden met een hoog niveau aan elektrische interferentie. Geïntegreerde opties voor GPS en gebruikslogboek genereren automatisch gegevens voor werkrapporten of interne kwaliteits- en veiligheidsaudits om te zorgen voor optimale werkmethoden.

Gebruik:

De RD7000+ is ergonomisch ontwikkeld en wordt daardoor een superieur presterende kabelzoeker die licht, energiezuinig en uitzonderlijk uitgebalanceerd is. Hierdoor is de gebruiker in staat het apparaat gedurende langere perioden comfortabel te gebruiken.
Ondanks het lichte gewicht en ergonomische vorm behoudt de RD7100+ de robuustheid die gekoppeld is aan een IP54-klassificatie, wat betekent dat u hem in bijna iedere omgeving kunt gebruiken.

De kabelzoeker en de zender hebben beide een groot LCD-scherm met een hoog contrast en achtergrondverlichting. Het scherm geeft de gebruiker duidelijke informatie en is onder alle lichtomstandigheden goed af te lezen. Het intuïtieve en toegankelijke bedieningspaneel heeft herkenbare symbolen. De symbolen van de zender komen met die van de kabelzoeker overeen. Al deze eigenschappen zorgen er voor, dat de bediening zeer eenvoudig wordt.

Centros™:

Alle RD7100+ toestellen zijn uitgevoerd met Centros. Centros is een meetmethode gebaseerd op meer dan 30 jaar voortdurende ontwikkeling en combineert nieuwe en innovatieve algoritmes in stabiele software met de kracht van een hoogwaardige processorkern. Centros verbetert de nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid van meetwaarden en levert een ongeëvenaarde reactiesnelheid in het veld.

Kompas:

Visualiseert de liggingsrichting van de doelkabel of -leiding ten opzichte van de kabelzoeker, waardoor deze snel en eenvoudig gevolgd kan worden. Het kompas verbetert de nauwkeurigheid van de dieptemeting omdat de detector precies in lijn met de kabel of leiding kan worden gebracht voor een exacte dieptemeting.

Dynamische bescherming tegen oversturing:

Vergroot de inzetbaarheid van de RD7100+ naar gebieden waar andere producten haperen door automatisch grote en ongewenste signalen uit te filteren. Het wordt hierdoor mogelijk om zelfs in situaties met veel interferentie (zoals onder bovengrondse hoogspanningskabels) ondergrondse pijpleidingen, kabels en markeringen nauwkeurig te kunnen lokaliseren.

Piek / nulmeting:

Een hulpmiddel om de effecten van signaalvervorming te identificeren welke veroorzaakt worden door de nabij gelegen geleiders of bepaalde bodemomstandigheden. Gelijktijdige weergave van een Piek-signaalbalk en proportionele Nulpijlen maakt een snelle beoordeling van de meetcondities mogelijk.

Markeerballenzoeker:

RD7100+ markeerballenzoekers detecteren naast kabels en leidingen ook alle veelgebruikte RF markeerballen. Het TruDepth automatische dieptemeetsysteem geeft continu de exacte diepte aan. Een 2-staps meting is niet meer nodig waardoor het resultaat sneller en nauwkeuriger wordt verkregen. De gecombineerde modus maakt het mogelijk om gelijktijdig naar pijpleidingen, kabels en markeerballen te zoeken.

Gegevens vastleggen:

Met een ingebouwd geheugen (alleen PLM- en TLM-modellen) kan tot een jaar aan lokalisatiegeschiedenis opgeslagen worden met een interval van één seconde. Gegevens kunnen als back-up op een computer opgeslagen worden, waardoor een bijna oneindige hoeveelheid gegevens over het gebruik van het product bewaard kan worden. De opgeslagen gegevens kunnen geanalyseerd worden ter ondersteuning bij het naleven van regels en het beoordelen van trainingsbehoeften.

RD 8100 - universeel leidingsdetectietoestel

evodis gas meettoestellen leidingsopsporing odorantmeting Odor Easyevodis gas meettoestellen leidingsopsporing odorantmeting Odor Easyevodis gas meettoestellen leidingsopsporing odorantmeting Odor Easyevodis gas meettoestellen leidingsopsporing odorantmeting Odor Easyevodis water apparaten kabelzoeken leidingzoeken RD 8100 universeel leidingsdetectietoestel 6evodis water apparaten kabelzoeken leidingzoeken RD 8100 universeel leidingsdetectietoestel 6

RD8100 – levert snelle, nauwkeurige,betrouwbare en continue opspoor informatie.

De RD8100-reeks met krachtige, multifunctionele kabel-, pijpleiding- en RFmarkeringszoekers is ontwikkeld voor gebruik binnen de utiliteitslokalisatie-industrie.
De RD8100, ontwikkeld met de behoeften van de uitvoerder in het achterhoofd, biedt snelheid, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid, maar blijft een kosteneffectieve oplossing
voor iedere toepassing.
RD8100's unieke combinatie van digitale en analoge elektronica zorgt voor een
gevoelige en reactieve kabelzoeker/instrument waarmee uitvoerders extreem lage signalen kunnen detecteren die gekoppeld zijn aan moeilijk op te sporen utiliteitskabels.

Ergonomisch:

De RD8100 is ergonomisch ontwikkeld en is een superieur presterende kabelzoeker, die de gebruiker voorziet van een licht, energiebesparend en uitzonderlijk uitgebalanceerd apparaat, dat gedurende langere perioden comfortabel gebruikt kan worden. Ondanks zijn gewicht en vorm, voldoet de RD8100 aan de voorschriften volgens de IP54 norm, waardoor u in bijna iedere omgeving kunt werken.
De ontvanger en de zender hebben een groot, helder LCD scherm met achtergrondverlichting zodat de gebruiker duidelijke informatie kan aflezen in iedere omgeving. Het intuïtieve en toegankelijke bedieningspaneel is dusdanig ontworpen dat de gebruiker zeer eenvoudig toegang heeft tot iedere functie. Het toetsenbord van zowel de ontvanger als de zender gebruikt dezelfde, zelfverklarende symbolen.

CENTROS™:

RD8100 apparaten werken met Centros. Centros is een meetmethode gebaseerd op meer dan 30 jaar van voortdurende ontwikkeling en het combineren van nieuwe en innovatieve algoritmen met software die zich heeft bewezenen en draait op een hoogwaardige processor kern. Centros verbetert de lokalisatienauwkeurigheid, reproduceerbaarheid en versnelt de respons in het veld.

I LOC™:

iLOC is een geavanceerde Bluetooth-verbinding tussen de RD8000-kabelzoeker en zender (Tx-5B of Tx-10B) waarmee de uitvoerder tijd en moeite bespaart. Met iLOC kan de zender op afstand bediend worden, waardoor de uitvoerder minder tijd besteed aan op en neer wandelen en meer tijd aan lokaliseren. iLOC werkt op afstanden tot 300 meter binnen gezichtsveld en biedt een snel en uniek middel om een onderzoek uit te voeren.
Met iLOC kunt u het volgende op afstand bedienen:

  • SideStep™ – verplaats de zenderfrequentie iets boven de geselecteerde frequentie waardoor lokalisatie mogelijk is in gebieden waar veel ruis is of waar meerdere uitvoerders lokaliseren.
  • Selecteer frequentie – kies een effectievere frequentie voor uw omstandigheden op de RD8100 en de zender.
  • Stroom management – een gebruiker kan het uitgangsvermogen van de zender aanpassen om het uitgaande signaal te optimaliseren, zodat de levensduur van de batterijen van de zender verlengd wordt.
  • Zender standby/aan – stel de standby stand in om de levensduur van de batterijen te verlengen. Met slechts één druk op de toets van de ontvanger gaat de zender aan. De zender kan op de standby stand gezet worden wanneer er een passieve opspooractiviteit gaande is.

 Onderzoeksmetingen en SURVEYCERT:

 RD8100-kabelzoekers kunnen tot 1000 lokalisatiedossiers opslaan, zodat uitvoerders eenvoudig onderzoeken of interessante punten kunnen vastleggen en erover kunnen rapporteren. GPS-gegevens, van externe of interne* GPS kunnen ook opgeslagen worden voor eenvoudige integratie met GIS/kaartsystemen. Metingen kunnen overgezet worden naar een PDA of computer met behulp van een Bluetooth- of USB*-verbinding.

 Gegevens vastleggen:

 Het interne geheugen* kan tot een jaar aan lokalisatiegeschiedenis opslaan met een interval van één seconde. Gegevens kunnen altijd op een computer opgeslagen worden, waardoor een bijna oneindige hoeveelheid gegevens bewaard kan worden tijdens de levensduur van het product. Opgehaalde gegevens kunnen geanalyseerd worden als ondersteuning bij het naleven van regels en het bekijken van trainingsbehoeften.

 GPS:

 Alle RD8100-modellen kunnen aangesloten worden op externe GPS-ontvangers, waardoor positionele gegevens gekoppeld kunnen worden aan lokalisatiegeschiedenis.
De optionele interne GPS op de RD8100-markeringskabelzoeker biedt nauwkeurigheid op 'straatniveau' van positionele gegevens die u kunt koppelen aan gebruiksgeschiedenis van interessante punten zonder dat u hiervoor een extern apparaat nodig hebt.

Contacteer ons

Vraag vrijblijvend informatie aan!

Evodis respecteert de privacy van uw gegevens. Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren. 
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie”.

Ik heb het begrepen